قفسه بندی مواد غذایی در انبار چگونه باید باشد؟

قفسه بندی مواد غذایی در انبار چگونه باید باشد؟

قفسه بندی مواد غذایی در انبار چگونه باید باشد؟

شرکت های زیادی در حوزه مواد غذایی فعال هستند. این شرکت ها روزانه مقادیر بالایی از مواد غذایی را تولید می کنند. مواد غذایی تولید شده تا زمان فروش در انبار ها نگهداری می شوند. شرکت ها برای استفاده بهینه از فضا و مدیریت بهتر اقلام از سیستم قفسه بندی در انبارهای خود استفاده می نمایند. البته استفاده از قفسه بندی در انبار مواد غذایی مزایایی بیش از این دارد.

برای بهره مندی کامل از مزایای قفسه بندی در انبار مواد غذایی باید قفسه بندی را مطابق با استانداردها و اصول آن اجرایی نماییم. به طور مثال نکاتی را در مورد جنس و نوع قفسه، ابعاد قفسه، مقاوم سازی قفسه، چیدمان کالاها در قفسه و … رعایت نماییم. در این مقاله به بررسی نکاتی می پردازیم که باعث می شوند قفسه بندی به شکل اصولی اجرایی گردد. با ما همراه باشید.

مزایای قفسه بندی انبار مواد غذایی

مزایای قفسه بندی انبار مواد غذایی

همانطور که گفتیم شرکت ها برای استفاده بهینه از فضا و مدیریت هر چه بهتر اقلام در انبار از سیستم قفسه بندی استفاده می نمایند. اما مزایای قفسه بندی انبار مواد غذایی بیش از این دو مورد می باشد. برخی از مزایای قفسه بندی عبارتند از:

استفاده بهینه از فضا

استفاده بهینه از فضا، همانطور که اشاره شد از مهمترین مزایای قفسه بندی در انبار مواد غذایی می باشد. قفسه بندی باعث حداکثر استفاده از فضا می باشد. به دلیل اینکه قفسه بندی فضا را به قسمتهای متعدد تقسیم نموده و همچنین می توان آن را از کف تا نزدیک سقف اجرا نمود. قفسه بندی به خصوص برای انبارهایی با فضای محدود بسیار کارآمد خواهد بود.

ایجاد نظم، تسهیل دسترسی و مدیریت کارآمدتر انبار

قفسه بندی با ایجاد نظم در چیدمان اقلام این امکان را فراهم می آورد که موجودی کالا و ورودی و خروجی آن هر چه بهتر مدیریت شود. همچنین با تفکیک کالا ها و نظم ایجاد شده در چیدمان آنها، دسترسی به اقلام مورد نظر بسیار تسهیل می گردد.

تسهیل نظافت

قفسه بندی با کمی فاصله از زمین اجرا می شود. این کار باعث می شود بتوان کف سالن انبار را به راحتی نظافت نموده و شستشو داد. ضمن اینکه به دلیل تقسیم شدن حجم کالا و نظم برقرار شده به راحتی میتوان هر طبقه از قفسه را نظافت و ضد عفونی نمود.

جلوگیری از فساد مواد غذایی

همانسور که گفتیم اجرای قفسه بندی به ایجاد نظم و در نتیجه مدیریت و انبار گردانی کارآمد منجر می شود. لذا مواد غذایی به درستی بر اساس تاریخ تولید چیدمان شده و قبل از تاریخ انقضا از انبار خارج می شوند.

جلوگیری از حوادث

حجم کالا در انبار مواد غذایی بسیار بالاست. قفسه باعث می شود، حجم زیادی از کالا بر روی هم چیدمان نشود. در نتیجه خطر ریزش اقلام کاهش می یابد. ضمن اینکه برای قفسه ها از مهاربندها استفاده می شود که احتمال ریزش و سقوط را به حداقل می رساند.

جلوگیری از صدمه فیزیکی به کالاها

در انبارهایی که از قفسه بندی استفاده نمی نمایند اغلب کالاهایی که در ردیف های اولیه و زیرین چیدمان می شوند دچار تغییر شکل می شوند. زیرا وزن اقلام در ردیف های بالاتر بسیار زیاد بوده و باعث تغییر شکل آنها می شود. همانطور که اشاره شد قفسه بندی باعث می شود اقلام تفکیک و تقسیم بندی شوند. لذا حجم اقلامی که بر روی هم چیدمان می شود بسیار کاهش پیدا می کند. در نتیجه اقلام ردیف های پایین بر اساس فشار بیش از اندازه تغییر شکل نمی دهند.

البته مزایای قفسه بندی متعدد هستند که ما به برخی از مهمترین آنها پرداختیم. به نظر شما قفسه بندی دیگر چه مزایایی دارد؟ نظرات خود را می توانید از طریق قسمت ” فرستادن دیدگاه ” در قسمت انتهایی همین مقاله با ما به اشتراک بگذارید.

نکات مهم برای اجرای قفسه بندی مواد غذایی

نکات مهم برای اجرای قفسه بندی مواد غذایی

قفسه بندی انبار مواد غذایی به طور کلی برای دو دسته از اقلام انجام می پذیرد. اول اقلامی همچون گوشت و لبنیات که نیاز به سردخانه دارند دسته دیگر اقلامی که نیاز به محیط و دمای معمولی دارند همچون خشکبار، کنسروها، روغن ها و… فارغ از نوع کالایی که در انبار نگهداری می شود. برای بهره مندی از مزایای اجرای قفسه بندی در انبار مواد غذایی باید نکاتی را رعایت نماییم. برخی از مهم ترین نکاتی که برای اجرای اصولی سیستم قفسه بندی باید بدانید در ادامه بیان می داریم.

جنس قفسه بندی مواد غذایی

جنس قفسه بندی مواد غذایی، از دو جهت بسیار مهم است. اول از نظر استحکام، دوم از نظر قابلیت شستشو. مواد غذایی هنگامی که در قفسه چیدمان می شوند وزن زیادی را بر بدنه قفسه متحمل می نمایند. بنابراین  جنس قفسه باید مستحکم باشد و از مقاومت خوبی برخوردار باشد. قفسه های با جنس فلزی نسبت به سایر قفسه ها استحکام بالاتری دارند. از طرف دیگر مواد غذایی باید در محیطی کاملا پاکیزه نگهداری شوند. لذا جنس قفسه ها باید به گونه ای باشد که قابل شستشو و ضد عفونی باشد. قفسه های با جنس فلزی و پلاستیکی قابلیت شستشو دارند.

انتخاب قفسه با جنس چوبی پیشنهاد نمی گردد. زیرا چوب در معرض رطوبت دچار پوسیدگی می شود و از طرف دیگر آلودگی را به راحتی به خود جذب می نمایذ. با توجه به مواردی که گفته شد برای انبار مواد غذایی با توجه به حجم بالای کالاها و وزن سنگین آنها و همچنین قابلیت شستشو داشتن، بهترین انتخاب برای جنس قفسه، فلزی می باشد. توجه داشته باشید قفسه با جنس فلزی از پوشش و رنگ مناسبی برخورد بوده و از ضد زنگ بودن آن اطمینان حاصل کنید.

قابلیت توسعه قفسه بندی مواد غذایی

قفسه بندی مواد غذایی باید قابلیت توسعه داشته باشد. به دلیل اینکه علاوه بر اینکه روزانه حجم بالایی کالا تولید می شود. به مرور زمان نیز بر مقدار تولید کالاها افزوده خواهد شد. لذا باید نوعی قفسه را انتخاب نمایید که قابلیت توسعه داشته باشد. از بهترین قفسه های قابل توسعه می توان به قفسه بندی پالت راک و قفسه بندی مشبک اشاره داشت.

اندازه های استاندارد برای قفسه

زمان اجرای قفسه بندی باید به اندازه های استاندارد توجه نمایید. به طور مثال فاصله قفسه از زمین، از سقف و فاصله هر طبقه از طبقه دیگر و یا ردیف دیگر. برخی از استانداردها برای قفسه بندی به شرح زیر می باشد:

  • اولین طبقه از قفسه بندی از زمین فاصله داشته باشد. فاصله اولین طبقه دلایل متعددی دارد به طور مثال: برای اینکه بتوان نظافت کف سالن انبار را به راحتی انجام داد. و یا اینکه از رسیدن رطوبت کف سالن به اقلام جلوگیری نمود.
  • آخرین طبقه قفسه بندی نیز باید حداقل 40 الی 45 سانتی متر پایین تر از سقف باشد.
  • فاصله قفسه از دیوار در انبار مواد غذایی حداقل 30 سانتی متر باشد.
  • فاصله بین ردیف های قفسه بندی حداقل یک متر و نیم باشد تا لیفتراک بتواند عبور کند. در انبارهایی با وسعت بیشتر می توان این اندازه را تا دو متر افزایش داد تا عبور لیفتراک بین قفسه ها به راحتی انجام پذیرد.

چیدمان مواد غذایی در قفسه

مواد غذایی جز اقلامی هستند که فساد پذیر می باشند. یعنی تاریخ انقضا دارند. در چیدمان مواد غذایی و به طور کلی اقلام و کالاهایی که دارای تاریخ انقضا هستند باید هنگام چیدمان، علاوه بر در نظر گرفتن شکل و اندازه و رنگ و مواردی از این قبیل، تاریخ انقضا را نیز در نظر بگیرید. به طور مثال شما می توانید اقلام و مواد غذایی را بر اساس نوع و اندازه تقسیم نمایید. حبوبات را در ردیف جداگانه، روغن ها را در ردیف جداگانه و کنسروها را در ردیف جداگانه ای چیدمان کنید. اما هنگام چیدمان هر دسته نیز آنها را به ترتیب تاریخ انقضا چیدمان نمایید. تا به این طریق کالاهایی با تاریخ انقضای نزدیک زودتر از انبار خارج گردند. دلیل این اقدام جلوگیری از فساد مواد غذایی می باشد که شیوه ای بسیار موثر و کارآمد می باشد.

افزایش مقاومت قفسه های مواد غذایی

مواد غذایی اغلب وزن زیادی داشته و موجب تحمیل وزن زیادی به بدنه قفسه ها می شوند. همانطور که گفتیم هنگام انتخاب قفسه باید جنسی را انتخاب کنیم که مقاومت بالایی داشته باشد. قفسه های با جنس فلزی مقاومت و استحکام بالایی دارند. اما فلزی بودن جنس قفسه، برای مقاومت کافی نیست. به همین منظور برای افزایش مقاومت قفسه لازم است از مهار بندی هایی به صورت افقی و ضرب دری استفاده شود. همچنین می توان از ستون استفاده نمود. این مهاربندی ها و ستون ها از ریزش و سقوط مواد غذایی جلوگیری خواهند نمود.

جمع بندی

در این مقاله در مورد قفسه بندی انبار مواد غذایی صحبت نمودیم. همانطور که گفتیم قفسه بندی انبار مواد غذایی مزایای زیادی دارد. برای بهره مندی از این مزایا باید نکاتی را حین اجرای قفسه بندی انبار رعایت نماییم. به طور مثال جنس قفسه مناسب و مقاومی همچون فلز را برای قفسه انتخاب نماییم. یا به استانداردهایی همچون فاصله قفسه از زمین و سقف و یا دیوار  و همچنین فاصله قفسه ها از یکدیگر توجه داشته باشیم. همچنین اهمیت مقاوم سازی با مهاربندی ها را بیان نمودیم.

البته نکاتی که برای اجرای هر چه کارآمدتر قفسه بندی باید به آن توجه داشته باشید متعدد هستند. اما در این مقاله سعی نمودیم به موارد مهم تر اشاره داشته باشیم. شما نیز اگر نکته ای برای اجرای بهتر قفسه بندی در انبار دارید، می توانید با ما به اشتراک بگذارید. اگر برای قفسه بندی انبار مواد غذایی نیاز به راهنمایی دارید، می توانید با کارشناسان ما در مجموعه متال شلف صحبت نمایید.

Tags: , ,

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این قسمت را پر کنید
این قسمت را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
شما برای ادامه باید با شرایط موافقت کنید

مقالات مفید

قفسه بندی عینک فروشی

قفسه ‌بندی عینک ‌فروشی قفسه بندی عینک فروشی نیز همچون فروشگاه های دیگر اقدامی مهم و کلیدی می باشد. علت اهمیت این اقدام این است که عینک فروشی ها برای…
قفسه ‌بندی عینک ‌فروشی

قفسه بندی مناسب فروشگاه چه معیارهایی دارد؟

قفسه بندی مناسب فروشگاه چه معیارهایی دارد؟ قفسه‌ بندی مناسب فروشگاه، می‌تواند بر چیدمان، نمایش کالاها، تجربه مشتریان و در نهایت موفقیت تجاری فروشگاه تأثیر بگذارد. قفسه ‌بندی نه تنها…
قفسه بندی مناسب فروشگاه چه معیارهایی دارد؟

قفسه بندی فروشگاه موسیقی

قفسه‌ بندی فروشگاه‌ موسیقی قفسه ‌بندی فروشگاه‌ موسیقی یکی از جنبه‌ های اساسی و مهم در مدیریت و بهره‌ وری آن می باشد. چرا که قفسه بندی نه تنها به…
قفسه‌ بندی فروشگاه‌ موسیقی

ایمنی قفسه در زلزله و راهکارهای آن

ایمنی قفسه در زلزله و راهکارهای آن زلزله یکی از بلایای طبیعی است که در بسیاری از نقاط جهان به وقوع می‌پیوندد و می‌تواند خسارات زیادی به ساختمان‌ ها، تأسیسات…
ایمنی قفسه در زلزله و راهکارهای افزایش آن

قفسه بندی کتاب فروشی

قفسه بندی کتاب فروشی کتاب فروشی ها از جمله فروشگاه هایی هستند که از قفسه بندی استفاده می نمایند. شاید برایتان جالب باشد که بدانید قفسه بندی کتاب فروشی عاملی…
قفسه بندی کتاب فروشی

قفسه بندی قهوه فروشی

قفسه بندی قهوه فروشی قفسه بندی قهوه فروشی همچون سایر فروشگاه ها از اهمیت بالایی برخوردار است. چرا که می تواند بر تجربه خرید مشتریان و فروش اثرگذار باشد. در…
قفسه بندی قهوه فروشی

قفسه بندی مجسمه فروشی

قفسه بندی مجسمه فروشی مجسمه فروشی ها از جمله فروشگاه هایی هستند که به قفسه بندی نیاز دارند. همانطور که می دانید قفسه بندی یکی از تجهیزات بسیار مهم در…
قفسه بندی مجسمه فروشی
فهرست